Új otthon

Ekkor:

A Világháló-Irodalom Alapítvány és a Blinken OSA Archívum DOKU ’22 címen hirdetett irodalmi pályázatot, mely egy meghívásos és egy nyílt pályázatból áll. A meghívásos pályázat résztvevői: Jónás Tamás, Juhász Tibor, Kabai Lóránt, Ménes Attila, Seres Lili Hanna, Szeifert Natália, Toroczkay András és Szilasi László.

***

Végigtolom a folyosón a kocsit. A tetején a kiürült gyógyszerdobozok zörögnek, alul két edény, az egyikben víz volt, a másikban keserű tea. Jó hangosan klaffogok a papucsommal, hogy Misi biztosan hallja. Mindjárt este tíz óra, hamarosan jövök vissza hozzá. Szombat van, ilyenkor videózunk egy órát, még éjfél előtt. Azután ismét körbejárok majd, hogy megnyugtassam az álmatlanokat.

Tizenöt éve csináljuk minden szombaton, amikor én vagyok az éjszakás. Az összes régi kazettáját láttuk már legalább kétszer. Nem tudom, hány este lehet összesen, visszamenőleg nem érdemes számolgatni. Ezt Misitől tanultam.

A híre előbb érkezett, mint ő maga. Bence, az akkori beugrós orvosunk főállásban azon a központi intenzíven dolgozott, ahová Misit vitték a baleset után. Ennek a dokinak szokása volt, hogy azokon a napokon, amikor itt dolgozott, és másnap a kórházban kezdett, este beült a nővérszobába morfondírozni, hogy bent aludjon-e a pihenőben vagy hazamenjen. A hordágyra ült, hátát a falnak vetette, és dumált. Ilyenkor a kezébe nyomtam a kórlapokat, diktálja a gyógyszereket, hadd haladjak az adagolással. Az egyik ilyen estén mesélt Misiről, hogy nemsokára beköltözik hozzánk a folyosó végi kétágyas szobába, egyedül.

Az a fickó nem semmi, már most legenda a kórházban – mesélte Bence. – Nem is azért, hogy micsoda baleset, a híradóban is volt, a tűzoltók alig bírták kivágni a kocsiból, az utasa meg gyakorlatilag sértetlenül szállt ki. Az anyósülésről, érted! A srác állítólag olyan jó ütemben kapta el a kormányt. De ami utána jött! A srácnak utazási irodája van. Tudod, az a tipikus, folyton barnára sült, ügyeskedő csávó, aki megérezte az idők szavát, és még jókor vállalkozásba fogott. Nem tudni pontosan, miben áll a biznisz, de hogy nem csak utazás, az szinte biztos.

A teljes írás a Litera.hu-n ITT olvasható >>>

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.