oNline Szövegműhely – Tarts velünk szeptembertől!

Ekkor:
  • Mi az oNline Szövegműhely?

Elsősorban együtt gondolkodó, támogató közösség, írással foglakozóknak, irodalom iránt érdeklődőknek. 

  • Mitől műhely?

Rendszeresen és főként a csoport tagjainak szövegeivel foglakozunk, gondolkodunk róluk közösen. Szabadon hozott szövegekkel épp úgy, mint az egyes tematikák szerinti feladatokra készített művekkel. Emellett közösen olvasunk külső szövegeket, amelyekről szintén beszélgetünk, vitázunk. Időről időre meghívunk irodalmárokat, akikkel munkájukról beszélgetünk, és mivel a csoport kis létszámú, mindenki felteheti az őt leginkább foglalkoztató krédést a vendégnek. Járt már nálunk író, szerkesztő, kritikus, ez várható a jövőben is.

  • Mitől online?

A csoportos alkalmaink Skype-on zajlanak, minden hétfőn 17:30-tól. Ez 90 percnyi tömény (azért sokszor vicces, máskor töprengős), irodalom körül forgó diskurzus.

Ezen kívül minden csoporttagnak lehetősége van havonta egyszer külön konzultációra, amikor négyszemközt beszélgetünk (szintén Skype-on) az aktuáis projektjéről, péládul olyan szövegről, amelyet még nem hozna a csoportba, de állítottunk már össze novelláskötetet és gondoztunk regényszöveget is ilyen alkalmakkor. A konzultáció időpontja szabadon választott, a csoporttagok döntik el, hogy adott hónapban élnek-e vele, ekkor egyeztetünk időpontot.

  • Hogyan működik?

Maga az írás magányos tevékenység, de sokszor jön jól a külső szem, a támogatás. A kész írásművet jó és hasznos először egy biztonságos, kis közegben megmutatni, értő olvasóknak, akiktől építő kritikára is számíthatunk. 

Hétfőnként a csoportos alkalmakon elsősorban ezzel foglalkozunk (a fent említetteken kívül). Mivel ez bizalmi közösség, és fontos, hogy mindenki megkaphassa a neki járó figyelmet, felülről korlátos a létszám. Évadonként csak kétszer van lehetőség csatlakozni: szeptemberben és januárban. Havidíjas rendszerben működünk, mint egy szellemi kondibérlet. 

Nyáron (június, július, augusztus) szünetet tartunk, ilyenkor nincs Szövegműhely, viszont ilyenkor szervezünk offline találkozót – a külföndön élőkhöz igyekszünk igazodni, olyankor próbálunk találkozni, amikor (többnyire nyáron) itthon vannak. Most az évad indulása után szeptemberben is lesz találkozónk! 

A 2022 szeptemberében induló következő évad első tematikája a belső nézőpont lesz.

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, további információkért írj a szeifert.natalia@gmail.com– ra egy levelet nekem. Mielőtt döntesz a csatlakozásról, Skype-on fogunk beszélgetni, ezért  levélben add meg a profilod linkjét is! 

  • Jelentkezési határidő: legkésőbb 2022. augusztus 20. – ha a csoport addig nem telik be!

Szeretettel várunk!

Nati

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.