Ördögkatlan 2021 – Találkozzunk pénteken a Vylyan Teraszon!

Ekkor:

Pannon Tükör Pódium

A 25. születésnapját tavaly ünneplő Pannon Tükör kulturális folyóirat irodalmi beszélgetéseivel sokadjára vesz részt az Ördögkatlan fesztiválon.

Molnár Krisztina Ritával leszünk a házigazda Nagyéci Kovács József vendégei egy beszélgetésre 2021. augusztus 6-án a Vylyan-teraszon.

A lapszámbemutatókkal egybekötött beszélgetéseken közreműködnek a Pannon Tükör szerkesztői: Bubits Tünde író, a lap főszerkesztője, Móré Tünde Pannon Tükör-díjas kritikus és Nagygéci Kovács József, aki legalább olyan régóta katlanozik, mint bizonyos somogyi krokodilok.

PANNON TÜKÖR PÓDIUM – Irodalmi kerekasztal Molnár Krisztina Ritával és Szeifert Natáliával

Molnár Krisztina Rita költő (író, tanár, múzeumpedagógus…) legutóbb novelláskötetet adott ki (Remélem, örülsz, Scolar, 2019), de sokan ismerik gyerekkönyvek szerzőjeként is. Ráadásul a költészetet nem csak műveli, hanem tanítja is: szintén nemrég jelent meg Lackfi Jánossal közösen írt kreatív írással foglalkozó könyve a Titkos versműhely (Móra, 2019). Tanít is, blogol is, eközben valamikor írja érzékeny, a klasszikus versformákban is izgalmas verseit. Erre a „valamikorra” is rákérdezünk, és bizonyos luxembourgi kertek is szóba kerülnek majd..
„Na megyek, mert dolgom azért akad még, / sőt, bővebben, minthogy kedvem szerint. / Írni meg főzni, míg nem hív a nemlét. / A fák arany keze míg meg nem int.”(Molnár Krisztina Rita)
http://pannontukor.hu/molnar-krisztina-rita-krisztus…/

A zirci születésű író (költő, szerkesztő, műsorvezető…), Szeifert Natália Az altató szerekről (Pesti Kalligram, 2017) és a Mi van veletek, semmi? című köteteivel vált igazán ismertté, de az elmúlt években indított kulturális honlapot, szervezett vers-mozgalmat, önkéntesként hangoskönyveket készít a Bodor Tibor Hangoskönyvtár számára és másfél éve működteti irodalmi podcast-csatornáját Hátsó Polc címmel. Hogy hogyan fér ennyi minden az idejébe és mikor jut idő az írásra, milyenek az irodalmi programokkal kapcsolatos tapasztalatai, és leginkább, hogy milyen az, amikor – többek között ezek lesznek a kérdéseink. Meg az, hogy vajon mit jelent ez a Károlyi Csaba-mondat: „a szerző képes (…) kilépni a magánérdekű személyességből, és képes a fikcióba átvitt vallomásosság megvalósítására”?
„Elhatároztam, hogy a hátralévő életemet fák figyelésével fogom tölteni, csak közbejött valami.”(Szeifert Natália)
http://pannontukor.hu/szeifert-natalia-padloszint/

Gyertek ti is beszélgetni, várunk benneteket!

Facebook-esemény itt

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.