Rólam

(Fotó: Nagy Béla – MNO)

Szeifert Natália – író, cipőfestő, láb- és tűzcsapfotográfus

1979. június 25-én születtem, Zircen. Jelenleg Budapesten élek.

Eleje:

Versem először 13 éves koromban jelent meg,  felnőtt versek között a Patkányfogó című lapban, Egerben. (Mit kerestem ott, ugye? Magam sem tudom azt már.) Egészségügyi tanulmányok mellett és után folyamatosan foglalkoztam irodalommal és képzőművészettel.

Azóta olyan tiszteletreméltó lapok is közöltek tőlem írásokat, mint a Holmi, Jelenkor, Forrás, Palócföld , Új Forrás, Élet és Irodalom, Mozgó Világ vagy a Kalligram folyóirat.

Grafikáimból, tollrajzaimból több kiállítás is létrejött, 2008-11 között Zircen, Veszprémben, 2013-ban Szegeden, Sümegi Nóra rendezésében, aki (a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatójaként) szakdolgozata témájául választott mint „kettős tehetségű” alkotót, így itt a képek mellett először jelentek meg szövegeim is a kiállítás részeként.

Két könyvem jelent meg:

  • Láz (Könyvműhely, 2012)
  • Az altató szerekről. Ágyregény (Kalligram, 2017) A könyvekről itt található több információ.

Kaptam elismeréseket is:

  • 2009, Palócföld folyóirat novellapályázata, különdíj
  • 2012, Élet és Irodalom tárcanovella-pályázata, különdíj
  • 2015, Mozgó Világ folyóirat nívódíja próza kategóriában, Arany töpörtyű

Blogmúlt:

A blogolást a (h)őskorban kezdtem, 2001-ben, majd a Gyógyfűrész (soha blog) volt az egyik legnépszerűbb blogom, ez megszűnt, az alterNatin folytattam, aztán a szeifertnatalia.hu-n, aminek a teljes archívumát áttelepítettem ide, a (remélem) végleges helyemre. Itt (ahogy a menüben látható) nemcsak blogot vezetek, de verseket, prózákat és más írásokat is közzéteszek.

Írmag:

Az újságírással az egyik első civil internetes magazin, a 2009-ben megszűnt Mentrópia szerzőjeként kezdtem ismerkedni 2005-6 körül, mellette dolgoztam kisebb kulturális portáloknak, majd az Olvassbele.com-nak, ahol 2012 végéig voltam szerkesztő és Bedő J. István bal keze (:)). Ezekre a helyekre írtam könyv- és filmkritikát, készítettem interjúkat, egyéb kulturális cikkeket. Részt vettem a Rukkola internetes könyvcserélde elindításában.

2009-11 között működtettem barátaimmal az Intro Rádiót – ami webrádió volt, sok jó, mainstreamből kimaradó zenével, interjúkkal, kortárs irodalommal, világbloggerek műsorával stb. (támogatás hiányában megszűnt)

Ezen kívül írtam szappanoperába dialógust, weboldalak teljes szövegezését végeztem, kertépítéstől plasztikai sebészettel foglalkozókig.

Jelenleg tárcanovellákat, könyv- és filmkritikákat írok (ha van hova), szerkesztek (ha van mit), és dolgozom egy hosszabb szövegen. 🙂

Évek óta szervezem a Gittegylet.com alatt Pál Tamás hathatós segítségével a Posztolj verset az utcára! nevű költészet napi megmozdulást.

Bulvár:

Van két lányom, a nagyobbik lassan magasabb lesz magasabb nálam.
Kétszer mentem férjhez, mindkétszer ugyanahhoz az emberhez.
Gyakran gondolok rosszra.

Közösség:

Vagyok a Facebookon mint oldal, hogy mindenki bejelölhessen, aki kíváncsi rám (aki tényleg kíváncsi, az a ‘Tetszik’ gombra kattintva kipipálja az ‘értesítések kérése’ opciót, különben sajnos nem látja majd az ott közzétett posztokat). És teljesen igazából követhető vagyok Twitteren is.

Közepe:

Köszönöm, hogy itt vagytok. Ha tetszik, járjatok vissza, nagyjából hetente van valami új.

E-mail:

szeifert.natalia@gmail.com

Reklámok

3 thoughts on “Rólam

  1. Visszajelzés: Kisebbnél nagyobb, nagyobbnál kisebb örömök | NatiLap

  2. Visszajelzés: A hét idézete – A JuGyu Gyaksuli Könyvtári Blogja

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s