Aposztolosz Doxiadisz: Petrosz bácsi és a Goldbach-sejtés – HANGOSKÖNYV – IDEIGLENESEN elérhető!

Ekkor:

Ezt a hangoskönyvet Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Bodor Tibor Hangoskönyvtára számára készítettem önkéntesként, de átmenetileg megosztom veletek is. Soundcloudon és Spotify-on egy hétig, Patreonon egy hónapig éritek el:

>>> Soundcloud (május 12-ig): https://soundcloud.com/szeifertnatalia/aposztolosz-doxiadisz-petrosz-bacsi-es-a-goldbach-sejtes-hangoskonyv-itt-csak-1-hetig

>>> Patreon (június 5-g): https://www.patreon.com/posts/aposztolosz-es-36771856

– ez utóbbi felületen gyűlik a hétről hétre bővülő #novellatár és még elérhető az előző hangoskönyv is! Ha csatlakoztok a közösséghez, bárhonnan bármikor hallgathatjátok a hangoskönyveket, és a munkámat is segítitek. Köszönöm! 💚

RSS Soundcloudhoz

RSS Patreonosoknak

Fülszöveg:

Petrosz bácsit csak „kész csődtömegnek” nevezik a családjában: öccsei szorgosan dolgoznak, vezetik az apjuktól örökölt gyárat, miközben ő Athén külvárosában él, kertészkedik, néha sakkozik… egyszóval nem csinál semmi hasznosat.
S hogy mi köze lehet Petrosz bácsinak a Goldbach-sejtéshez, a matematika egyik híres megoldatlan problémájához, amellyel immár majd’ három évszázada küszködnek hasztalan a legnagyobb matematikusok?
Ennek a különös kapcsolatnak a titkát deríti ki Petrosz bácsi unokaöccse, s közben bepillanthat a magas matematika rejtélyes világába, ahol nemcsak bizonyítható vagy bizonyíthatatlan tételeket talál, hanem különös, gyakran tragikus emberi sorsokat is.
Doxiadisz regényében a XX. század több nagy matematikusa is felbukkan: Hardy, Littlewood, Ramanujan, Gödel és mások – olyan emberek, akik, akárcsak Petrosz bácsi, egészen közel jutottak azokhoz a titkokhoz, amelyek megismerésére az ember talán nem is hivatott…

Aposztolosz Doxiadisz

1963-ban született Ausztráliában, majd Athénban nőtt fel.

Tizenöt éves korában felvették a New York-i Columbia Egyetemre, miután egy eredeti meglátásokat tartalmazó tanulmányt juttatott el a matematika tanszékre. A matematikai diploma megszerzése és a párizsi École Pratidue Des Hautes Études-ben végzett posztgraduális munka után azonban film- és színhézi rendező, műfordító és író lett. Görög nyelven írt regényeit saját maga fordítja angolra.

A Petrosz bácsi és a Goldbach-sejtés több mint húsz országban jelent meg nagy sikerrel.

Hallgassátok élvezettel! 

A hangoskönyv ~5 óra 44 perc, 3 fejezet.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.