38.

A semmi – vagy vákuum – szerintem nagyon hasonlít az írás előtti és utáni állapothoz. Létezik a sima, fehér papír, vagy a végtelen digitális felület, aztán lesz rajta valami, egy történet, amely azelőtt nem létezett.

Vákuumban, amelyből eltávolítottuk még a levegőt is, a benne lévő energiából elképzelhetetlenül rövid időkre parányi részecskék jönnek létre, s ugyanilyen elképzelhetetlenül rövid idő alatt meg is semmisülnek. A semmiből lesz valami. Anyagtalanból anyag. És az a rend, hogy el is kell tűnnie. Az eltűnést pedig az okozza, hogy abban a pillanatban, amikor a részecske, vagyis az anyag létrejön, vele párhuzamosan létrejön egy antirészecske is, amely tulajdonságaiban tükörképe, vagy mondjuk fekete mása, negatívja az anyagnak. Az antianyag.

Elképzelem, hogy amikor egy szöveg létrejön a nagy, végtelen mezőben, ugyanúgy a semmiből, mint a részecske, az anyagtalan energiából, akkor vele párhuzamosan létrejön egy fekete szöveg, egy antiszöveg is, amellyel találkozva megsemmisülnek majd, és energiájukat visszaadják a világegyetemnek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.