365/092 – Egy növény megmentése

Nem is helyes a cím, hiszen nyilvánvalóan nem egy növényről van szó, hanem a növényről, pontosabban Növényről, akit időnként Növénykének hívok, hiszen olyan kicsi.

Ő az:

Vecikétől (aka Bogi) érkezett hozzám újév alkalmából, egy kisebb cserépben, és aztán rohamosan el is kezdett száradni, leveleket veszteni, számos kacs egyszerűen eltűnt róla. Könnyen összefoglalhatom, mit tudunk róla: semmit. Mit nem tudunk: hogyan kell gondozni, szereti-e a sok vizet vagy inkább száraz, szellős földben érzi jól magát, sok fény vagy félárnyék, és egyáltalán: mi ez?

Vecus vett azért magának is egyet, biztos, ami biztos, legutóbbi információm szerint versenyrohasztjuk a növényt, de elszántan küzdünk mindketten a megmeneküléséért.

Tegnap Növény(ke) új földet és cserepet kapott, nagyjából kétszer akkorát, mint amiben érkezett. Átültetés közben láttam a hagymaszerű gyökérzetét, egyelőre a biztonságos középutat, a szellős, mérsékelten öntözött földet választottam, és az egyetlen helyet, ahol nem érik el a macskák a konyhában (úgyhogy napfény-igényére nem tudok nagyobb tekintettel lenni, de ablak közelében van).

Most így néz ki.

Majd meglátjuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.