365/087 – Mintha most történne (töredékeim)

Ebben a pillanatban. Meg ebben. Meg ebben. Most. Most. Most.

Az efféle dolgok nem maradnak a múltban, logikai, fizikai képtelenség volna. Megállnak a téridőben és örökösen jelenvalóvá lesznek, ahogy mindig voltak, mert minden mindig van. Ezért nincs igazi (bocsánat).

Látok valakit bemenni egy kocsma ajtaján. Erre nem számítottam. Számítottam rá, azért voltam ott, de egyszerűen nem hiszek a szememnek. Hogy tényleg. Évekkel ezelőtt. (Három? Négy? Öt?) Nem hiszek a szememnek évek óta ebben a pillanatban. Egy defibrillálás smafu ahhoz képest, ami a mellkasomban zajlik. Zajlott. Most.

Beoldalgok egy ünnepségre, hátul megállok a nyitott ajtóban, nem nagyon bírom a nagyon ünnepélyes helyszíneket, se hangulatot, ez valami zsigeri rosszullét, olyan hippi dolog. Valaki az első sorban ül, nem hiszek igazán a szememnek, kicsit hiszek, már addigra megszokhattam. Volna. Egy éve? Most? Most, ahányszor gondolok rá, nem gondolok, de most, most, most üt bele a gyomromba, nem tudok elugrani. Kurvanagy bokszkesztyűben üt, hogy a bordáim és a szegycsontom is kapjanak belőle.

Oda se megyek a könyvesboltba, ahol tudom, hogy valaki ott ül egy tömegben, nem lehet elhinni, de tényleg ott van, elég tudni, meg kellett volna szokni, egy éve? két éve?, és még hány ilyen. Le kellett volna rázni, le kellett volna zárni, ennyire szánalmasnak érezni magam nem lehet állandóan. Ennyire semminek. Senkinek. Ennyire jelentés nélkülinek, ennyire jelentőség nélkülinek, mint azokban a pillanatokban vagy órákban, vagyis ezekben a pillanatokban, órákban, napokban, években. Most.

Mindig most van, #azabaj, minden velünk van, mindig most van, de egyszer végre át kéne lépni legalább a mába, hogy legyen holnap(om).

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.