365/038 – Douglas Adams likes this

Elon Musk kilőtte.

Én nem mindig értem Elon Muskot (most is csak részmegoldásaim vannak), de az biztos, hogy történelmet csinál.

Mostantól például a nevéhez fűződik a világ (eddigi) legnagyobb teljesítményű rakétája, a Falcon Heavy (és amennyire tudom, a visszatérő gyorsítórakéták is).

Az első autó az űrben. (Tesla, ami szintén az ő nevéhez fűződik, azon kívül, hogy Nikola Tesláéhoz, akit viszont ez már nem annyira érdekel.)

Az űrautó Nap körüli elliptikus pályára áll (aminek egy pontján eléri a Mars Nap körüli pályáját). Elon Musk a Mars kolonizálásának régi és elszánt híve, ezzel a mostani akciójával is ebbe az irányba kíván mutatni: a FH képes lehet embert juttatni a Marsra.

Fogalmam sincs, mi lesz ebből – azt hiszem, vagyunk ezzel pár milliárdan így -, de kíváncsian várom és drukkolok a tudósoknak, az űrhajósoknak és mindenkinek, aki fizikailag vagy anyagilag közreműködik ebben a hatalmas vállalásban. Furcsa, hogy élőben nézhetem, amint megteszik az első lépést. Már ha lépésnek nevezhetünk egy iszonyatos erejű és sebességű rakétakilövést. (A földhöz rögzített vonatkoztatási rendszerben aligha, de éppen itt az ideje máshoz rögzíteni.)

Különös érzés, ahogy nézem a közvetítést. Mint egy sci-fi. És mi itt vagyunk benne. Plusz egy pacsi a műszerfalon elhelyezett “Don’t panic!” feliratért. Douglas Adams likes this.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.