365/033 – Két ember találkozik a fejemben

Állnak a kukáknál, isten tudja, miért pont ott, valahogy mindig a hulladék körül történnek a dolgok. A régi bérházban ez a helyiség valami üvegházféle lehetett, most kukatároló, nyáron elviselhetetlenül büdös, de most tél van, most csak iszonyúan büdös. Az egyikükön napszemüveg van, pedig nem süt a nap. Látásból ismerik egymást, sosem találkoznak.

Millió dolgot gondolnak, mielőtt az egyikük megszólal.

Én ebben a pillanatban vagyok benne. Nem a megszólalásban, hanem az előtte lévő, nagyjából hét másodpercben. Ebben a feszültségben ülök egész nap. Tegnapelőtt kezdték,  de itt vannak már hetek óta. Nem tudok enni, csak a kávé. Meg a cigi. Ülök, állok, megyek, teszem a dolgom, a minden más dolgom, ami miatt nem tudok velük foglalkozni. Egyfolytában velük foglalkozom. Eszem valamit, iszom vizet. El kell mennem, haza kell jönnöm, közben rosszul leszek. A műtét előtt fájt ennyire a gyomrom utoljára. A Hold, basszus. Mindig elfeledkezem a Holdról. A naptár szerint most van, volt, tegnapelőttről tegnapra telihold, a rossz éjszakák és zaklatott nappalok. Azok ketten meg csak állnak, egyiküket pontosan látom, a napszemüvegét feltolta a feje tetejére, az arca egyik fele árnyékban van, a másik mintha koszos lenne, a szája sarkát és a szemét látom, ahogy kicsit lesütve mégis errefelé néz, erre, de nem egészen ide, ahol a másikuk áll, háttal nekem. Mindjárt megszólal valamelyik, csak most még nem tud, mert nem figyelek, nem tudok figyelni, mindjárt, mindjárt, mindjárt.

Hát.* Nem tudom mondtam-e már (pár százszor), de tényleg nem szórakozni járunk ide.

__________

*Ez egy mondat. Hát, amivel nem kezdünk. Vannak, akik nem kezdenek, mi meg igen. Nemhogy kezdünk, de be is fejezzük egyben. Kedvenc mondatom.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.