365/023 – Book haul

Ilyesmit könyves vloggerek szoktak csinálni, de szerintem egy ilyen blogban is elfér. Lehetne gyakorlatilag minden héten, de nem merem ilyen szorosan követni, mennyit költök könyvre. (Könyv: 本, vagyis: ほん, kiejtve: hon)

Akik tanulnak japánul, tudják, hogy a kandzsi-tanulás örök, végeérhetetlen feladat. De valahol az ilyen feladatokat is el kell kezdeni.

Én ezzel a munkafüzettel kezdem, klassz, sok segítség van benne a memorizáláshoz, közli a japán és a kínai olvasatot, és példamondatot is ad, tehát mindent, ami a kezdőknek kell. Feltéve, hogy hiraganát és katakanát már biztosan olvasol. Elvileg a N5 vizsgához szükséges összes kandzsit megtanítja.

A másik példány egy nagyon szép határidőnapló, minden napra egy szó és minden hétre két példamondat. Hiragana átírás (meg magyaros kiejtés szerinti), a végén szószedet (hiragana+kandzsi). Csak az eddig eltelt napokat kell bepótolni év végéig.

A mai nap szava a forró. Szó mi szó, vágyom egy kis forróságra.

És hogy ne csak a postás vállát veregessük, a másik két könyvért magam mentem el a könyvesboltba átvenni (antikvár példányok, neten rendeltem). Most Misima Jukio életét olvasom, és mint mindig, ha rászállok valakire, elolvasom egy-két könyvét is.

Misima Jukio könyvei

Ha netán valakinél ott lapul az Egy maszk vallomása, és eladná, ne habozzon szólni nekem. Csak évek kérdése és eredetiben fogom olvasni (oké, Misima esetében lehet, hogy évtizedek). Kicsit tartok ezektől a könyvektől, mert az életrajzi könyvre is ráfért volna még egy (két) kör szerkesztés (sőt talán nyelvi lektor, tudom, tisztára huszadik századi vagyok). Még ki sem nyitottam őket, úgyhogy majd meglátjuk.

また会いましょう。~ See You later.

Reklámok

2 thoughts on “365/023 – Book haul

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.