Lehet, hogy nem lehet

Naplovam

Vajon másnak is ismerős az az érzés, amikor a közvetlenül mellette élő ember a vele kapcsolatos dolgokban teljesen diszfunkcionális, míg minden mással kapcsolatos dologban normálisan tud működni és nem tudja megfejteni, mi lehet ennek az eredendő, igencsak kétes kiváltságnak az oka? És nem tudja elgondolni, mi vezetett mégis valamiféle eszelős ragaszkodáshoz.

Végignézek az elmúlt éveimen, évtizedeimen és olyan lehetetlen (fikciónak is pocsék) helyzetekben látom magam, amikor például a gyerekeimnek magyarázom, hogy az apukájuk nem szereti jobban náluk a más gyerekét (…igen), vagy magamnak magyarázom, hogy nem azért nem lehet hazajönni a kisbabához, vagy nem azért nincs megoldva egy egyszerű háztartási probléma évekig, mert ezt az otthont nem lehet szeretni, hanem egyszerűen csak feledékenységből, kényelmességből, nemtörődömségből, figyelmetlenségből. De lehet, hogy nem lehet.

Lehet, hogy nem lehet szeretni egy olyan otthont, amilyet én teremteni tudok, lehet, hogy nem lehet megbecsülni olyan dolgokat, amiket én becsületre méltónak találok, lehet. Lehet beszélni és lehet hallgatni ezekről. Egyik rosszabb, mint a másik. Csak még nem tudom, melyik az egyik és melyik a másik.

Reklámok

One thought on “Lehet, hogy nem lehet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.