Színes, szagos szöveg

Naplovam

Ha már az előző posztban tudományos igénnyel elmagyaráztam, hogy is vagyok a szórakozással (meg a szöveggel), most előveszem a valódi szórakoztatást. A statisztikát, hehe. Na, jó, nem, csak részben (a szófelhőkészítő program a leggyakrabban használt szót jeleníti meg legnagyobb méretben, hacsak nem állítjuk be máshogy, és én nem állítottam).

A szó-kép, az nekem régi mániám, majdnem olyan régi, mint végighajtani a Stefánián, csak az nem az enyém. Képvers, digitális szövegkép, nekem egyre megy, úgyhogy csináltam néhány kísérleti darabot, ezeket most legfőképpen kíváncsiságból.

Itt van például rögtön ez a horror, a neonszínekkel, meg hogy behajtani tilos – itt a teljes regényszövegemet vettem alapul:

AASZ-behajtanitilos-inv-neon

Van a fordítottja is, ha az előzővel egybeolvasom, mondhatom, hogy ‘most már van’:

AASZ-behajtanitilos

Mivel alvásról van szó, nem álltam meg, hogy egy kifejezetten alvós felhőt is csináljak, ez egy kicsit kellemesebbnek hat szerintem, főleg mert ‘jó lett’:

AASZ-agy-szines

És ha altatószer (vagy altató szer), akkor egy virtuális tabletta, teljes méretben megnyitva el lehet szórakozni ezzel is, hogy melyik szavakat vesszük észre benne:

AASZ-tabletta-szines

Kísérletképpen készítettem három fejezetből is szófelhőket, a shape-t a témához kapcsolódva választottam, első, második, harmadik fejezete egy beszélőnek:

zelma1

zelma2

zelma3

Elég sok a nem, nem? De ne feledjük, hogy mindezek kb. olyan relációban vannak a szöveggel, mint az E967 a xilittel, sőt, mint a xilittel készülő diétás kólával. Erősen konvergál a nullához, de mégiscsak van valami köze.

Erről egyelőre ennyit, most már legközelebb valami életbevágó semmiséggel fogok foglalkozni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.