Kár volt leírni

Naplovam

Kár volt leírni tegnap, hogy varázslatos a hangulat (habár a fekete humor miatt megérte, jó a kép), természetesen mára semmi nem maradt belőle.

Van ennek a remek alkotói hangulatnak egy olyan hátránya, hogy az ember azt hiszi tőle, hogy minden megy, méghozzá egyszerre, és hát a Világ Dolgai meg arról nevezetesek, hogy semmiképpen nem hajlandóak egyszerre menni. Lásd még a híres mondásokat arról, hogy egyszer fent, másszor lent, meg akinek a kártyában, annak nem lehet a szerelemben – utóbbiban természetesen a kártya ill. a szerelem tetszőleges szavakra cserélhető, nálam munka és élet ez a két szó, mert az biztos, hogy se nem kártya, se nem szerelem.

Van az emberi értetlenségnek egy olyan foka, amivel már én sem tudok mit kezdeni, létezik az az eszelősség, ami az én türelmemen is kifog (már csak azért is, mert én magam is tudok eszelősen barom lenni, úgyhogy igyekszem megértően viszonyulni ehhez a dologhoz).

Az egészről bővebben írni semmi értelme nincs, csak feljegyzem a virtuális naplómba, hogy legyen az a tanulság (mert már népmesei magasságokban járok, igazság nincs ugyan, de tanulság legalább legyen), hogy jól jegyezzem meg a jövőre, hogy legyek életem során bármilyen rossz testi/lelki állapotban, ne csináljak magamból nagyobb idiótát, mint amilyen egyébként is vagyok.

Ez pedig mindenekelőtt abból áll, hogy tudjam – mint ahogy most is tudom – , hogy nincs veszélyesebb dolog a józan észre, mint az elszigetelt gondolkodás, aminek során valaki magában elméleteket gyárt, amikre – a dolog természetéből adódóan – kiváló és persze tökéletesen fals bizonyítékokat is talál. A körbezárt logikánál nincs borzalmasabb ellenségünk sem szubjektív, sem társadalmi értelemben, hiszen ebből táplálkozik minden gyűlölet is a világon.

Reklámok

2 thoughts on “Kár volt leírni

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.