Személyiségteszt – Mediátor

A 16 személyiségtípust megkülönböztető teszt már sok éve kering az interneten, most lett egy új, minden eddiginél használhatóbb felülete, én meg (természetesen) kitöltöttem. Újra. Merthogy már évekkel ezelőtt is kitöltöttem, ha jól emlékszem, hasonló eredménnyel. Amit most nem árul el a weboldal, az az, hogy ez a személyiségteszt Raymond Cattel vonáspszichológiai elméletein alapuló kérdőíve – úgy sejtem, változatlan vagy minimálisan átdolgozott formában -, aminek a megbízhatóságát sosem sikerült teljes mértékben igazolni. Mindenesetre közreadom az én eredményemet, aztán az alján megtaláljátok a linket is, töltsétek ki, ha van kedvetek. Örülök, ha itt kommentben velem is megosztjátok az eredményeteket!

Az én típusom:

MEDIÁTOR

A teszt részletes eredménye grafikusan

Részletes eredményem grafikusan

Leírás:

Az INFP személyiségek igazi idealisták. Még a legelvetemültebb emberekben és a legtragikusabb eseményekben is keresik a jót és mindig javítani szeretnének a világon. Kívülről nyugodtnak, visszahúzódónak, sőt akár félénknek is tűnhetnek, pedig egyáltalán nem hiányzik belőlük a belső tűz és szenvedély. A népesség csupán 4 százalékát teszik ki, ezért sajnos sokan félreértik őket. Ha viszont sikerül hasonszőrű embereket találniuk, olyan harmonikus kapcsolatokra tehetnek szert, amelyek a boldogság és ihlet kiapadhatatlan forrásaivá válnak.

Mivel a Diplomaták csoportjába tartoznak, őket is az elvek vezérlik, nem pedig a logika (mint az Analitikusokat), az izgalom (mint a Felfedezőket), vagy a haszonelvűség (mint az Őröket). Döntéseikben a becsület, szépség, erkölcs és erény játszik fontos szerepet: az INFP-ket tiszta szándék vezérli, nem a saját hasznuk, vagy a büntetéstől való félelem. Az INFP-k büszkék ezekre a kvalitásaikra – és tegyük hozzá, hogy joggal – de mivel nem mindenki érti meg, hogy mi motiválja cselekedeteiket, könnyen elszigetelődhetnek.

TUDJUK, MIK VAGYUNK, DE NEM TUDJUK, MIVÉ LEHETÜNK

Ha a fent említett tulajdonságok jól működnek, mély és tartalmas kommunikációt tesznek lehetővé az INFP-k és a külvilág között: csodálatos könnyedséggel beszélnek metaforákban és példázatokban, valamint nagyon értenek ahhoz, hogy szimbólumok segítségével fejezzék ki elképzeléseiket. Ez a fajta intuitív kommunikációs stílus tökéletes mindenféle kreatív foglalkozáshoz, ezért nem meglepő, hogy sok INFP-t találunk a híres költők, írók és színészek között. Nagyon fontos ugyanis az INFP-k számára, hogy megértsék magukat és helyüket a világban és ezt úgy tudják a legkönnyebben megtenni, hogy belevetítik magukat műveikbe.

Az INFP-k csodálatosan fejezik ki magukat, lelküket és titkaikat metaforákon és kitalált szereplőkön keresztül ismerhetjük meg igazán.

Az INFP-k nem csak anyanyelvükkel bánnak mesterien, hanem – mint a Diplomaták általában – könnyen tanulnak meg egy második, vagy akár harmadik nyelvet is. Jó kommunikációs készségük kiváló eszköz a kezükben, hogy megteremtsék maguk körül az általuk nagyon fontosnak tartott harmóniát – ez szintén minden Diplomatára jellemző – és hozzásegíti őket, hogy tehetségük teljes mértékben kibontakozhasson, ha megtalálták, hogy mire is elhivatottak.

HALLGASS MEG SOK EMBERT, DE KEVÉSSEL BESZÉLJ!

Extravertált unokatestvéreikkel ellentétben az INFP-k kevés emberrel tartanak szoros kapcsolatot és egyetlen, jól kiválasztott ügyért hajlandók harcolni. Ha túl sok minden között osztják meg a figyelmüket, könnyen elfogy az energiájuk és letörnek, hiszen rettenetesen nyomasztja őket az a sok rossz a világban, amin nem tudnak javítani. Ez aztán a barátaikra is rossz hatással van, hiszen nehéz szembesülniük azzal, hogy mégsem olyan rózsaszín minden, ahogy INFP-s barátaik láttatták.

Ha nem vigyáznak, az INFP-k könnyen elveszhetnek a jó keresésében, mert hanyagolják az élet mindennapos kötelezettségeit. Az INFP-k gyakran merülnek mély gondolatokba, szívesebben ábrándoznak a lehetőségekről, mint bármelyik más személyiségtípus. Ha ez nincs kordában tartva, könnyen elveszíthetik a kapcsolatot a külvilággal, és egyfajta remetelétbe merülhetnek, amiből aztán csak rengeteg munkával tudják barátaik vagy szerelmeik előcsalogatni őket.

Szerencsére, mint a tavaszi virágok, úgy bújnak elő újra meg újra az INFP-k kvalitásai: a ragaszkodás, a kreativitás, az önzetlenség és az idealizmus, melyek az együttérzést, jóságot és szépséget hívják elő a világból.

Híres INFP személyiségek:

William Shakespeare, J.R.R. Tolkien, Björk, Johnny Depp, Julia Roberts, Lisa Kudrow, Tom Hiddleston, Homérosz, Vergílius
Ha kedvetek támadt kitölteni, ITT TALÁLJÁTOK A TESZTET
Reklámok

3 thoughts on “Személyiségteszt – Mediátor

  1. Visszajelzés: Top 3 kétszer, 2016-ból | NatiLap

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.