Penzum

Naplovam

Workhard. Azt mondják, a regény hosszútávfutás*, a novella sprint, és hát… én nem vagyok hosszútávfutó alkat, ami azt illeti, futóalkat sem. Hülyeség ez a hasonlat, na. Az írás annyira nem monoton dolog. Vagy ha igen, nem úgy. Ha olyan lenne, mint a futás, akkor a futókör úgy nézne ki, mint egy drogos pók hálója, ami hol ugyanahhoz a ponthoz tér vissza (sokszor, sokszor, sokszor), hol meg nagy hurkokat ír le, megint máskor hosszú szünetet kell bele iktatni, hogy a széléről meg mindenféle oldaláról szemügyre vegyük, és csodálkozzunk, hogy lehetett ennyire elbaszni. Szóval hagyjuk is.

Talán emlékeztek, amikor a 365 lábat fotóztam tavalyelőtt, hogy azzal kezdtem, hogy mindig irigyeltem azokat, akik képesek az év 365 napján, de legalábbis valamiféle rendszerességgel csinálni valamit. A lábaknál, bevallom, a végén már csaltam. Előre megcsináltam a képeket (nem sokat, mondjuk egy hétre valót) és elosztottam a napokra. Ez jobban hasonlít a regényíráshoz, mármint a 365-ös projektek. Minden nap csinálni kell, de egyáltalán nem ugyanazt kell csinálni minden nap. Sőt, de sőt, de sőt!

Most akkor az van, hogy napi penzumokat teljesítek, amik az írás természetéből adódóan órákban mérhetők, sok órában. Ebből adódik, hogy valami mást meg ki kell szorítani az életből, úgyhogy szólok, ha nem válaszolok időben, elmaradok valamivel, amit megígértem, az emiatt van. Szóljatok rám.

_______

*nekifutás inkább – az életem nekifutás. Megvan a Ballada a nekifutásról? Na, hát nem olyan.

 

Reklámok

One thought on “Penzum

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.