Készülök a Nagy Utazásra

Naplovam

utlev

Fejben már elindultam, lélekben még nem. Ennyire távoli helyre még nem jutottam el életemben, és most nem annyira a kilométerekben mérhető távolságról beszélek. Isztambul.

Ma megrendeltem egy útikönyvet, a Berlitz-félét. Nincs nagy rutinom útikönyvekben, általában a netről szedek össze minden információt utazás előtt. Most se fogom kihagyni, de eszembe jutott, hogy amikor 2005-ben, életemben először Párizsban jártam, az utazás előtt hetekig forgattam, tanulmányoztam (sőt aláhúztam, meg cetliztem) a párizsi útikalauzt. Bejött. Sokkal jobban ismertem a várost, mire odaértem, mint hittem volna.

A mostani ötlet (meglepő fordulat!) ötletszerűen keletkezett, Az Ember Akivel Éljük Az Életet, már hónapokkal ezelőtt lefoglalta az olcsó repülőjegyet, szinte találomra, amikor éppen azon gondolkodtunk, hogy jó lenne 2016-ban elmenni végre valami igazán érdekes helyre. Mostanra már szállásunk is van, ott fogunk lakni Európa legszélén. Bent, a város legszebb részén, ott, ahonnan át lehet gyalogolni Ázsiába. Azért ez nem semmi. Úgy értem, elfog egy különös érzés hogy most majd a saját szememmel láthatom mindezt.

Amikor közeleg az utazás, főleg, ha a Nagy Utazás (NU), hirtelen semmire nincs idő. Szeretnék mindennel végezni, mindent elintézni, előre megcsinálni, amit csak lehet és semmiképp nem hagyni befejezetlent (pedig a legfontosabb befejezni valómat muszáj lesz). Kicsit mintha a nyomokat tüntetné el maga után az ember. És persze ne hagyjak itthon semmit, jó, csak öt nap, a fényképezőgépet biztosan nem felejtem, a többi meg talán nem is olyan fontos. Ja, útlevél. Az nagyon fontos, azt folyton itt tartom, szem előtt. És nézem, milyen az időjárás, nehogy a végén az legyen, hogy nem lesz egy göncöm, amit felvegyek… A biztonság kedvéért azért elolvastam a fapadoson is, hogy mire lehet számítani. Meg vagyok nyugodva, semmivel nem rosszabb a helyzet, mintha Párizsba vagy Londoba mennék. Ugye? Nahát.

Reklámok

5 thoughts on “Készülök a Nagy Utazásra

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.