Az igazi Alice Csodaországból

Nézzétek meg az igazi Alice-t és családját:

GITTEGYLET

Lewis Carroll híres meséje az Alice Csodaországban nemcsak gyerekek körében népszerű, pedig egy valódi kislány ihlette. Az igazi Alice nem Csodaországban, hanem Oxfordban élt, a mese az ő kedvéért született meg és az ő kívánságára vetette papírra az író.


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a Liddell család, az apuka Henry, az anyuka Lorina és a szép gyermekeik. 1852-ben született meg – negyedikként a sorban – Alice Pleasance Liddell. A család 1856-ban Oxfordba költözött, ahol jó barátságba kerültek egy Charles Lutwidge Dodgson nevű fiatalemberrel.

Lewis Carroll Lewis Carroll

Charles nagyon megkedvelte őket, sok időt töltöttek együtt, még fényképeket is készített a Liddell gyerekekről. A fiatalembert ma már inkább csak az írói álnevén Lewis Carrollként ismerjük.

Edith, Ina és Alice Liddell, 1858. június 29. Fotó: Charles Lutwidge Dogson, better Known as Lewis Carroll (1832-98). (Photo by National Media Museum/SSPL/Getty Images) Edith, Ina és Alice Liddell, 1858. június 29. Fotó: Charles Lutwidge Dodgson, azaz Lewis Carroll (forrás: National Media Museum/SSPL/Getty Images)

 Alice, Ina, Harry és Edith Liddell, 1860. By, Dodgson, Charles Lutwidge, aka Lewis Carroll (1932-1898).  (Photo by National Media Museum/Royal Photographic Society/SSPL/Getty Images) Alice, Ina, Harry és Edith Liddell, 1860. Fotó: Charles Lutwidge Dodgson, aka Lewis Carroll…

View original post 199 további szó

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.