A látás másik dimenziója

Jegyzetelek

Látok egy embert, aki maga után kutatva, tétovaságban tölti a napjait. Hozzászokott a lelkifurdaláshoz, ha véletlenül elmúlna, már talán hiányozna is neki.

Elvállalt, halvány ígéretekkel terhelt feladatai (megírandók, megtartandók, a-ból b-be elmozdítandók, beillesztendők és eltávolítandók, és naná hogy megrövidebbítendők is – mondd ki, ha tudod) rétegződnek egymásra a terveivel (egy szabad nap, egy randevú, egy élvezeti olvasás, egy hely felkeresése, egy jó szex, egy lassú, finom dohányzás, ilyesmik), szóval hamu, kosz, por, papír, háztartási hulladék, hajszálak, naptárak, évszámok, szavak, szavak, szavak.

Mögötte állok, és mintha ragadós lenne a tétovasága, én is elbizonytalanodom. Időről időre felemelem a kezem, hogy megkocogtassam a vállát, de nem teszem meg, mit is mondanék. Ha fordul lassan, fordulok vele. A látószögünk közel azonos. Néha hosszasan azokon a kis tárgyakon legeltetjük a szemünket, amik felgyűltek a polcokon. Egy olasz mondás szerint az apró ajándékok tartják életben a barátságot. Szerintem az apró ajándékok tartanak életben mindent.

Egy ideig gyötört engem ez az ember, nem szeretem… gyűlölöm a habozást, ezt a se erre, se arra el nem mozduló, mélyen keserű, felszínen savanyú létezést, túlságosan emlékeztet önmagamra. Mindarra, amit ki nem állok magamban. Amiért megvetem magam.

Aztán mégis, néha őt is megsértem, talán csak gondolatban, oda lépek, ahol tudom, hogy fáj neki. Mondok valamit, amit nem is úgy gondolok – persze belelovalom magam, hogy szinte elhiszem -, mert nem merem azt mondani, amit gondolok. Azért nem, mert rájöttem, hogy a hangomat ugyan hallja, de nem lát engem. Nem lát engem.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.