Azzal szórakozom

Naplovam

Kedves Naplóm!

Néha érzem, hogy semmi és senki nem érdekel, közben tudom, hogy ez nem igaz.

Azzal szórakozom, hogy hagyom kifutni a lábam alól a talajt. Például elfelejtem, hol van a telefonom, napokra (Napokra elfeledtelek / döbbentem rá egy este / üres zsebemben álmosan / cigarettát keresve), esténként persze megtalálom, töltőre teszem, vagy ha utazom, akkor is megkeresem, de napokig nem veszem fel ha hívnak, mert nem hallom, ottfelejtettem a kanapén a sárga díszpárna alatt (díszpárna, használja még valaki ezt a szót? nektek nem a keresztszemes meg a hímzett, nagymamaféle párna jut eszetekbe róla? na, ez nem olyan), felkeléskor az ágyra dobtam, talán még a paplan is rákerült.

Azzal szórakozom, hogy elolvasok olyan cikkeket, amikben ötven éve Argentínában élő magyar asztalosok megfejtik a Biblia meg az ókori Egyiptom összes titkát, amikből persze kiderül, hogy nemcsak Ádám és Éva volt magyar, de Ízisz konkrétan a Szent Szűz, a hieroglifa meg rovásírás.

Azzal szórakozom, hogy beleolvasok cikkekbe és blogokba, amiket ki nem állok, hosszú, unalmas, érezhetően erőltetetten zavarossá tett szövegek, ehhez képest az argentin asztalos egy büszke bölcsész, értelmes és logikus mondatokkal.

Azzal szórakozom, hogy le fog járni. Ma két ilyen e-mailt is kaptam, az egyik egy online könyvesbolt pontgyűjtő akciója, amiben elévülnek a pontok, ezt leszarom, a másik a személyi igazolványom, szeretném ezt is.

Azzal szórakozom, hogy halogatok, úgy halogatom az írást, hogy közben kiürül belőlem minden, el is felejtem, hogy egy mondat miből áll (alany, állítmány?), sok szemétiformáció mos át, a feleslegességük, érdektelenségük, ostobaságuk szórakoztat egy ideig, aztán kiürít, lesz egy fémes, üreges terület a mellkasomban, bádogkuka, ezt írtam már valahol, üres, mint a szemeteskocsiról az út szélére visszadobott péntek délelőtti bádogkuka.

És akkor azzal szórakozom, hogy hagyom, hogy megteljen addig, amíg feszít, amikor majd már nem tudok mit tenni, csak írni, hagyom, hogy gyűljön fel bennem minden, minden, mint a bőr alatt a genny.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.