Az megvan, hogy…?

Naplovam

Én még listát írni is lusta vagyok. Nem, ez nem igaz. Írok, csak elfelejtem, hova írtam, ha bevásárló, akkor otthon hagyom, ha itthoni, elkeverem. Vagy lekávézom stb.

(Megvan a vicc arról, hogy mi történik, ha egy üres, ablaktalan terembe bezársz egy nőt két vasgolyóval? Az egyiket elveszíti, a másikat elrontja.)

Különben van bennem valami zsigeri listaellenesség, amit én sem tudok mire vélni, még soha semmilyen listából hátrányom nem származott, sőt. Ha írtam és megvolt, az mindig jó volt (valamire… például letépkedni a sarkát és apró galacsinokká morzsolni), ha engem írtak fel, az is jó volt, tudom, nehéz ezt ma (és itt) elhinni. A nővérem mindig ír listát, és úgy irigylem érte. Nem azért, mert megírja, hanem, mert nem veszíti el és még pipálni is szokta a tételeket. Eleve az, hogy szépen ír, rendes, olvasható betűkkel, az egész olyan rendezett, finom, normális és legfőképpen: hasznos.

Na de, nem erről akartam írni. (Hm. Amúgy az a svéd gyerekvers, hogy Jó, ha nővére van az embernek, megvan? Nincs?)

Különben attól a szótól (most már), hogy bakancslista, sikítófrászt kapok. Hát én nem fogom sorra venni, hogy mit akarok még megcsinálni az életben, mielőtt feldobom a bakancsot. Mert például mi van akkor, ha egyszer csak váratlanul mindent megcsinálok? Lehet, hogy azonnal meghalok, aztán nézhetek. Ugye.

(Megvan az a jelenet a Harcosok klubjából, amikor Tyler megkérdezi, hogy Mi az, amit még meg akarsz csinálni az életben? – a kérdés, amire mindig tudnod kell a választ. Házat akarok építeni! Megfesteni egy festményt! Ezt ordítva kell mondani, mintha azt mondanád a katonaságnál, hogy Igen, uram!, és mindig, az égadta világon minden körülmények között tudnod kell, hogy mi az az egyetlen dolog.)

Azt hiszem, nem is erről akartam írni. Mindegy, az egész arról jutott eszembe, hogy ma írtam egy listát:

lista

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.