A teljesség fele

Naplovam

Amikor éjszaka az ember letol egy szolid menüt, amitől Szendi Gábor, Update Norbi, dr. Atkins és minden gasztrosznob egyszerre lenne rosszul, azért abban van… élvezet. Biokenyér, jázminrizs, zabkorpa. Piha!

Teljes kiőrlésű életet akarok.

„Nem szeret senki. Meg akarok halni.” – zokogja ágyban fetrengve a színésznő a könyvben, amit olvasok. Felröhögök. Jó, hát színésznő, nem vártunk tőle mást, nem vártunk tőle semmit. Aztán megakadok. Irigyelni kezdem. Hiszen ennyire egyszerű az egész. Szeretnek – élsz. Nem szeretnek – meg akarsz halni. De csak csomagoljuk mindig, csicsázzuk, cifrázzuk, nem engedjük meg magunknak ezt a teátrális egyszerűséget.

Nem őröljük ki teljesen ezt a rohadt életet, nem hozzuk ki belőle mindazt, ami benne van. Rostok, basszameg, meg vitaminok és ásványi anyagok. Bőven elég, ha eljutunk a szénhidrátig, még sok is. (Régen egymás után két vizsgán is az emésztőrendszert húztam. Finom célzás az élettől arra, hogy van egy kis dolgom a világ emészthetetlenségével.)

Aztán jön a koldulás: Adjatok még nekem édeset, sósat, adjatok ölelést, simogatást a buksi kis fejemre, hát nem látjátok, mennyire szeretni való vagyok? Meg kedves és okos? Szép és szerény? Hát nem látjátok, hogy engemet szeretni kell? Jaj, pedig olyan kevéssel beérem. Elég nekem a gondolás! És nem a velencei evezősről beszélek. Rám, rám gondolás! Én megérdemlem a napjaitokból azokat a perceket, igazán. Nem várom el, ó, dehogy, csak úgy örülök neki. Hálás blogbejegyzésem majd mindnyájatok megelégedésére szolgál! Nem-e kéne-e inkább színésznek-e lenni? Ja, ahhoz már öreg vagyok. Akkor leszek író meg költő!

Na jó, nem.

És ahhoz minek kell lenni, hogy ne csak a felét őröljük ki? Gyanús, hogy nem szájtépő bloggernek. Lehet, hogy egy cimboraság egyik felének. Lelki molnárkának. És akkor a vicc úgy kezdődik, hogy Süti és Vízi Poloska mennek a sivatagban.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.