Banán, banán, te mindenem!

Kétség nem fér ahhoz, hogy ha az ember egy péntek estén elugrik a Tescóba, hogy némi élelmiszert vásároljon a családjának, és elcsigázottságában felelőtlenül rakosgatja a holmikat a kosarába, egyetlen dolog térítheti észhez, ez pedig banánszeletelő.

Nyilván sokunk közös problémája volt eddig, hogy hogyan, de főleg mivel szeleteljük fel a banánt. Már, ha fel akarjuk, ugye. És minden józan megfontolás ellenére, néha valóban fel akarjuk. Nos, ezt a problémát megoldotta nekünk a cég, aki minden bizonnyal az Év Legtökéletesebb Konyhai Eszköz Gyártója címre is esélyes. És ez még nem minden! Maradjanak velünk a kép után is!

Banánszeletelő

Egy másik, sőt egy harmadik évtizedes, nemzetközi problémára is sikerült megoldást találni. Az alábbi fényképen a hanyagul tárolt, egyszerű fémállványnak tűnő egyszerű fémállvány nem más, mint banánérlelő(!), amire a még zöld állapotában megvásárolt fürtöt akaszthatjuk, hogy azon – mintegy konyhánk díszét képezve – érleljük meg a csodás gyümölcsöt, mielőtt feldaraboljuk a fenti képen látható célszerszámmal.

Banántároló és érlelő

És aki eddig azt hitte, hogy az, hogy nincs cipzár a banánon, csak elkényeztetett svéd gyerekek, netán kizárólag Ingrid Sjöstrand problémája, nagyot tévedett. Ez egy létező hiány a mindennapi életben, és erre is van megoldás, ugye látható, szép műanyag banántok vagyis banántároló vagyis banánőr(!) formájában.

gondolkodjon

Engem az állványon található felirat villámcsapás-szerűen gondolkodásra indított. Egyrészt belegondoltam, hogy milyen kifinomult, hosszas kísérleteken alapuló mérnöki munka eredménye mindez. Vajon hány banán körvonalait, átmérőjét, hosszát kellett tanulmányozni az ideális forma kialakításához? És még arra is gondoltak, hogy kis műanyag kanálnak való helyet biztosítsanak a banándobozban! Másrészt, hiányolni kezdtem a már felszeletelt banán további tárolására alkalmas eszközt, de bízom benne, hogy hamarosan az is elérhetővé válik, lehetőleg szeletenként.

bananugynok

Küzdjünk együtt a banánok jogaiért, legyünk hétköznapi hősök, ne hagyjuk elrohadni a félig megvett banánokat!

Reklámok

2 thoughts on “Banán, banán, te mindenem!

  1. Csatlakozom a felhíváshoz, bár nyitott kapukat dönget! Civilizált ember már régóta tudja, hogy banánszeletelő nélkül egy háztartás félkarú óriás, a polgári Home nem lehet igazán Perfect! A banánérlelő szerkezet már csak hab a (banán)tortán!
    Küzdjünk vállvetve a banánjogokért! Nemá’ a majmok kerekedjenek felül!

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.