A túlheszített fúr

Naplovam

Nem tudok mindennap leülni és megírni ötezer karaktert, ahogy nem tudok minden hétfőn porszívózni, minden vasárnap blogolni, nem vagyok eléggé hivatalnoklelkű az effélékhez. Tudok viszont egyszer leülni és megírni ötvenezret, fél nap alatt nagytakarítani.

A dolgok rendje, hogy sűrűsödnek és ritkulnak, a vasak meg forognak a tűzben, kiveszem, lehűlnek, ott a világ vége, alig várom, hogy visszadugjam őket, vagy különben tényleg. Állítólag egyszerre csak egyet szabad ott tartani, de hát ki mondja ezt? Hogy végképp belezavarodjak: van, hogy a gyertya a két végén ég, akkor is, amikor meg se akarom gyújtani (de legalább a tűznél maradtam).

A dolgok, a dolgok. Jó lenne például megtalálni egy hasonlatot – de minek -, mintha a dolgok önmagukat képtelenek volnának leírni. Valószínűleg azok is. Jó lenne, ha olvasás közben nem a megvetés, a szánalom vagy a sajnálat dolgozna legerősebben bennem. (El is fordulok, csak a jó és jobb könyvek maradnak meg a kezemben.)

A tempó őrületes. Sokáig nem veszem észre, hogy szaladnak belőlem a szálak szerteszét, csak amikor legombolyodok. Olyankor aztán fekszem betegen, egy üres spulni vagyok, szivem, fölös holmi, épp csak egy szál feszül még, az tart meg, szinte semmi. Sosem fogom megtanulni, hogyan kell időben rajtakapni magam. És nem tudok szabadulni a gondolattól (és már nem is akarok), hogy egy külső, kényszerű renddel a dolgok lényegét veszíteném el. dehátbasszamegmiértkellmindigmajdbeledögleni

Na igen. A dolgok, a dolgok…

Jól vettétek észre, a kép viszonylag lazán kapcsolódik a bejegyzés témájához. Persze, tudja a fene.

Jól vettétek észre, a kép viszonylag lazán kapcsolódik a bejegyzés témájához. Persze, tudja a fene.

Reklámok

2 thoughts on “A túlheszített fúr

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.