Meg fogod látni, hogy meg fogod bánni

Amiben élünk, az ijesztgetések kora. Nem tudom, az emberiség – pláne az ún. fejlett világ – volt-e valaha ennyire tisztában azzal, hogy mi mindent fog megbánni, ha így folytatja, mint napjainkban. Például, ha továbbra is eszik búzakenyeret, nem átall fehér cukrot tenni a kávéba (egyáltalán: olyan sokat kávézik, hogy napi két csésze – nem tudom, mi a nem sok? egy?), ha nem törődik a belső harmóniával, gyorsan eszik, lassan eszik, nem használ fogselymet, netán argánolajat sem ken a fejére, hogy a globális problémákról ne is beszéljünk (aminek jelentős része már világégést kellett volna hogy eredményezzen 2000 környékén, legalábbis a nyolcvanas évekbeli közlések szerint), szóval megannyi területe az életnek, ami folyamatosan és alattomosan építi a Jövő Szörnyét, amely majd lecsap, és akkor aztán már bánhatjuk, úgyis késő lesz.

Az egész arról jutott eszembe, hogy véletlenül (véletlenül!) belegondoltam az idő múlásába, és azt kellett látnom, hogy semmi sem lett igaz abból, amitől mondjuk húsz évvel ezelőtt már tartanom kellett. (Nem állíthatom, hogy nem lett helyette más baj, de ez mellékszál.)

Szóval szerintem nem az van, hogy élvezzük az életet és majd jól pofára esünk (részben de).  Én például e pillanatban is elég jól tudom, mit fogok bánni tíz év múlva, méghozzá abból a nagyon egyszerű körülményből, hogy már most is bánom.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.