Itt kéne a címet megadni

Na, azt például nem tudom leírni, ahogy a macska értetlenül visszariad a szobaajtóban vagy szobaajtóból, tessék, azt se tudom hol, szóval megy a szobából kifelé – nem mintha egy macska valaha is menne, minimum hogy vonul – , és megtorpan, visszanéz, ahogyan a macska meg tud torpanni, tökéletesen megdermed, csak a fejét fordítja hátra, néz rám üveggolyószemmel, hogy mi van.

Embernek az ágy közepén ülni reggel, laptopra bámulni, felzokogni  – jaj, de tényleg -, és csak zokogva maradni nem valami megszokott látvány a macska számára, a jelenettől mintha kissé elbizonytalanodna, nem állítanám, hogy meglepődik, egy valamire való macska nem lepődik meg – soha -, de elindul benne az újratervezés, aztán a teste többi részét is visszafordítja az ágy irányába, puhán felugrik az emberéhez, hogy megkérdezze, mi van.

Hanyatt vág a gondolat, hogy mennyire nevetséges vagyok – mi a baj velem? -, kedves Natália, sajnos, sajnos, sajnos, – Kedves Jóisten! -, talán ez a reggel alkalmas rá, hogy végre számot vessen az eddigiekkel, legyen belátó, lássa be, kedves, tisztelt Sajnos Natália, tudomásul vegye és a többi, tudja, tudom, mit tudok én, semmit, ja de. Nem mindegy, milyen macskája van az embernek. Ilyen visszafordulós vagy elvonulós. Nem mindegy.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.